Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Thema's > Economisch resultaat
     
Economisch resultaat
Kies een indicator
Opbrengsten - Zetmeelbedrijven

Opbrengsten licht gedaald
18-12-2023

De opbrengsten voor oogstjaar 2022 worden hoger geraamd dan voor 2021 door de hogere prijzen voor de akkerbouwgewassen. De opbrengsten worden geraamd op ongeveer 450.000 euro.

Suikerbieten
De prijs uit 2022, die een verdubbeling ten opzichte van 2021 was, blijft staan. De wereldsuikermarkt staat op recordhoogte, wat zorgt voor een goede prijs. Het suikergehalte is dit seizoen wel lager. Bij elkaar komt dit op een vergelijkbare prijs per ton bieten als afgelopen jaar.

Aardappelen
De zetmeelaardappelprijzen zijn goed. Nadat deze in maart naar beneden werden bijgesteld lijkt het toch op het niveau van vorig jaar uit te komen. Bij de verwachte prijs komt de gemiddelde geldopbrengst voor zetmeelaardappelen op 200.000 euro.
De post ‘overige opbrengsten’, zoals afgebeeld in de figuur, bestaat onder andere uit opbrengsten van gerst (20.000 euro) en opbrengsten uit werk voor derden (48.000 euro). Ten opzichte van 2001 zijn de gemiddelde financiële opbrengsten per bedrijf sterk toegenomen. Zowel de toegenomen bedrijfsomvang als de hogere geldopbrengsten per hectare zetmeelaardappelen ten opzichte van 2001 hebben hieraan bijgedragen.
Kies een sector
Contactpersoon
Harold van der Meulen
0317-484436
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Referenties


Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
Archiefnaar boven