Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Themes > Handel en afzet
     
Handel en afzet
Select an indicator
Veilingomzet - Potplanten

Gunstige omzet ontwikkeling in tweede helft 2019
12/19/2019

De omzet van pot- en perkplanten tot en met november 2019 valt 3% hoger uit dan in 2018. Dit terwijl de eerste maanden van 2019 nog een achterstand in omzet te zien gaven, met name door slechte prijsvorming bij de perkplanten. Aan de gunstige omzetontwikkeling dragen prijsvorming en verkochte aantallen in gelijke mate bij.Bij Phalaenopsis, met 27% van de omzet de belangrijkste potplant, lijkt het erop dat voorzichtig prijsherstel is ingetreden. November gaf voor het eerst in vrij lange tijd een hogere prijs te zien (6%), waarbij aangetekend dat de prijs in november 2018 laag was. De daling van verkochte aantallen veroorzaakte de prijsstijging. Phalaenopsisbedrijven die zich in de periode van prijsmalaise konden onderscheiden met aparte soorten of kwaliteit, hebben de afgelopen periode de gemiddelde prijs omhoog getrokken.
Groene planten, waaronder Ficus soorten, Zamioculcas, Draceana en Yuccca, blijven het qua prijsvorming en omzet, goed doen. De product categorie groene planten past in de huidige woontrends. Samen met het benadrukken van het luchtzuiverend vermogen van planten heeft dit tot een sterk aangetrokken vraag geleid.


Kies een sector
Contactpersoon
Huib Silvis
070-3358168
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Referenties
 • Bron data: Flora Holland (vanaf 2010) en VBN (2007-2009)
 • De figuren kunnen vergroot worden door onder de figuur op het icoontje te klikken. In de vergrote figuur zijn de assen en legenda&39;s zichtbaar en kan soms ook een andere variabele worden geselecteerd.


Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
ArchiefTop of page