Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Themes > Structuur
     
Structuur
Select an indicator
Bedrijven en schepen - Kottervisserij

Voornamelijk visserijbedrijven met één kotter
9/24/2021

De actieve kottervloot bestond in 2020 uit 293 schepen. Deze kotters waren in bezit van in totaal 244 bedrijven. Van die bedrijven had de grote meerderheid (217, 89%) één kotter in bezit. De overige 27 bedrijven (11%) hadden meerdere actieve kotters in gebruik. Hiervan exploiteerden in 2020 18 bedrijven 2 kotters en 9 bedrijven 3 kotters of meer.

Binnen de kottersector is het laatste decennium het aantal bedrijven met een oorsprong in de handelssector of de pelagische sector gegroeid. Hier is sprake van verticale (keten)integratie en/of samenwerkingsvormen.

In 2020 zijn drie nieuwbouwschepen onder Nederlandse vlag aan de kottervloot toegevoegd. In 2018 en 2019 waren meerdere nieuwbouworders afgegeven door Nederlandse visserijbedrijven, met name voor schepen uitgerust voor de flyshoot- en twinrigmethode.Buitenlands gevlagde schepen zijn niet in deze cijfers opgenomen. Veel Nederlandse vissers exploiteren kotters onder Engelse, Duitse, Franse en Belgische vlag, al dan niet in combinatie met Nederlands gevlagde schepen.
Kies een sector
Contactpersoon
Hans van Oostenbrugge
070-3358239
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
ArchiefTop of page