Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Thema's > Structuur
     
Structuur
Kies een indicator
Motorvermogen schepen - Overige kleine zeevisserij

Stabilisering motorvermogen in de overige kleine zeevisserij
31-5-2024

Eind 2023 omvatte de kleine zeevisserij 223 (231 in 2022) actieve vaartuigen met een totaal motorvermogen van bijna 39.000 pk.

Veel vaartuigen zijn klein (<12 meter) maar binnen deze groep is een grote spreiding in zowel lengte van vaartuigen, de tonnage (GT) als het motorvermogen (pk). Gemiddeld per vaartuig bedroeg het motorvermogen 173 pk.

Het totaal aantal vaartuigen in de categorie overige kleine zeevisserij is de laatste jaren redelijk constant gebleven. Het aantal inactieve vaartuigen daarvan varieert van jaar op jaar.Voorheen was staandwant de belangrijkste visserij in het segment overige kleine zeevisserij (qua aantal vaartuigen). Deze visserij is in de loop der laatste jaren echter sterk afgenomen en de groep vaartuigen die zich heeft gespecialiseerd in deze visserij omvatte eind 2023 nog maar enkele vaartuigen. De andere overige kleine zeevisserij bestond uit een diverse groep van verschillende visserijen zoals de visserij met hengel, fuiken en korven, kleine trawls, en de schelpdierkor. Een groot aantal geregistreerde vaartuigen in de Nederlandse vloot is volgens de officiële logboekinformatie inactief. Deze groep nam in 2023 in omvang toe tot 212 vaartuigen (202 in 2022). Omdat ‘nieuwe’ inactieve vaartuigen uit de groep actieve ‘grote kotters’ kwamen, nam het motorvermogen van deze groep met meer dan de helft toe tot bijna 39.000 pk.


Kies een sector
Contactpersoon
Kees Taal
06-50681876
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
Archiefnaar boven