Werkgelegenheid van het opengrondstuinbouwcomplex

Laatste update: 7 november 2023 Update frequentie: Jaarlijks

De werkgelegenheid van het opengrondstuinbouwcomplex in Noord-Holland bedraagt in 2021 ongeveer 2.600 aje

Deze indicator toont de werkgelegenheid van het opengrondstuinbouwcomplex exclusief het bloembollencomplex (vollegrondsgroententeelt, fruitteelt en boomkwekerij) en de verdeling van die werkgelegenheid naar herkomst en ketenschakel (de plaats in de keten). Dit complex genereert niet alleen zelf werkgelegenheid maar heeft ook een uitstralingseffect naar toeleverende bedrijven en de distributiesector.

Totaal

Grafiek wordt geladen...

De werkgelegenheid van het opengrondstuinbouwcomplex, exclusief het bloembollencomplex, in Noord-Holland bedraagt in 2021 ruim 2.600 aje.

Herkomst

Grafiek wordt geladen...

De werkgelegenheid van het opengrondstuinbouwcomplex, exclusief het bloembollencomplex, in Noord-Holland wordt voor meer dan de helft (57% in 2021) gerealiseerd met behulp van binnenlandse grondstoffen.

Ketenschakel

Grafiek wordt geladen...

De toelevering en de primaire productie zijn de belangrijkste ketenschakels van het opengrondstuinbouwcomplex in Noord-Holland qua werkgelegenheid en zijn samen goed voor meer dan 80% van de arbeidsjaareenheden.

De werkgelegenheid van het opengrondstuinbouwcomplex in Noord-Holland bedraagt in 2021 ongeveer 2.600 arbeidsjaareenheden (aje). Dit is lager dan de voorgaande jaren. Binnen het complex is de primaire productie de belangrijkste ketenschakel.