Toegevoegde waarde van het grondgebonden veehouderijcomplex

Laatste update: 7 november 2023 Update frequentie: Jaarlijks

De toegevoegde waarde van het grondgebonden veehouderijcomplex in Noord-Holland daalt tot minder dan €500 miljoen in 2021

Deze indicator toont de toegevoegde waarde van het grondgebonden veehouderijcomplex en de verdeling van die waarde naar herkomst en ketenschakel (de plaats in de keten). Dit complex genereert niet alleen zelf toegevoegde waarde maar heeft ook een uitstralingseffect naar toeleverende bedrijven en de distributiesector.

Totaal

Grafiek wordt geladen...

De toegevoegde waarde van het grondgebonden veehouderijcomplex in Noord-Holland schommelt de laatste jaren rond €500 miljoen en neemt in 2021 af tot €496 miljoen.

Ketenschakel

Grafiek wordt geladen...

De toelevering is in 2021 met ruim €270 miljoen de belangrijkste ketenschakel van het grondgebonden veehouderijcomplex in Noord-Holland.

De toegevoegde waarde van het grondgebonden veehouderijcomplex in Noord-Holland bedroeg in 2021 circa €500 miljoen. Meer dan de helft van deze toegevoegde waarde wordt geleverd door de toeleverende bedrijven (waaronder veevoer- en kunstmestindustrie). De primaire productie is goed voor 14% van de toegevoegde waarde.